Pages

Ads 468x60px

dijous, 24 de novembre del 2011

TINTÍN

Les Aventures de Tintín van aparèixer el 10 de gener de 1929 fa vuitanta-dos anys, en  un setmanari per a fillets que apareixia com a suplement del diari belga "Le Vingtième Siècle". L'any següent, el 1930, es va publicar "Tintín al país dels soviets", el primer dels vint-i-quatre àlbums que formen la sèrie. La darrera aventura, "Tintín i l'art Alfa", es va publicar el 1986.
Aquestes setmanes, amb l'estrena de la pel·lícula "Tintín i el secret de l'unicorn"  sembla que torna a despertar un interès que mai s'hauria d'haver perdut. 
Aquí tenim uns enllaços interessants:

dilluns, 21 de novembre del 2011

CONTES DE SEMPRE


Hi ha contes tradicionals, d'aquells que abans tothom solia conèixer i que actualment  resulten desconeguts a molts de fillets/es.
Aquí tenim els enllaços a alguns d'ells.

diumenge, 13 de novembre del 2011

LLIBRES PER PENSAR

Sabem que els llibres ensenyen, entretenen, ens donen la possibilitat de conèixer altres cultures, ens transporten a països llunyans, ens enriqueixen, ens ajuden a imaginar... i sempre els podem tenir a l'abast. Són amics que ens acompanyen des de la infància i creixen amb nosaltres, perquè també ens FAN PENSAR.
Fer pensar és el que pretenen algunes històries i contes. A partir d'ara, a l'espai de lectura, fem lloc per aquests llibres.
Comencem amb Contes per pensar, de Jorge Bucay. Són contes que ens ajuden a pensar i a fer volar la nostra imaginació.
Us els podeu descarregar aquí

dimecres, 9 de novembre del 2011

ELS NOSTRES CONTES

Després de llegir un bon grapat de contes sobre els drets dels infants, ha estat més fàcil escriure'n d'inventats per nosaltres.  Aquí en teniu la mostra.

diumenge, 6 de novembre del 2011

CONTE A LA VISTA!

A PEQUEOCIO han tingut la genial idea de crear un espai per a tota la família, ple d'aventures, endevinalles i contes per a fomentar la lectura.
Cada setmana proposen un conte per a llegir. Aquí tenim La farola dormilona.

divendres, 4 de novembre del 2011

EFICÀCIA LECTORA

Les activitats d'eficàcia lectora serveixen per valorar el rendiment lector. Primer, comptabilitzen els segons que necessitam per llegir cada lectura; després, fan una sèrie de preguntes per comprovar la comprensió lectora i finalment, ens donen el resultat en forma de valor numéric.
Hi ha diferents nivells, així que podem triar.

dimarts, 1 de novembre del 2011

EL REI ASTORET

Aquesta setmana treballarem una rondalla compilada per Enric Valor:  El Rei Astoret. 
L'hem coneguda gràcies a un llibre que ens va dur n'Éric  a classe.

Podeu descarregar-vos El rei Astoret en format doc i/o en format odt.