Pages

Ads 468x60px

diumenge, 29 d’abril del 2012

CAPERUCITA ROJA...A LA CARTA

Coneix tothom el conte de Na Caputxeta vermella?
La resposta, sense dubtes, és que sí, però segurament coneixem diferents versions, sobretot quant a l'acabament del llop.
A Tres Tizas proposen una activitat molt interessant que nosaltres aprofitarem a classe de Llengua Castellana.
L'activitat consisteix en analitzar i comparar les diferents versions de Caperucita Roja. Els objectius són:

-Adonar-se de les transformacions que pateixen els contes populars al llarg del temps.
-Transformar i reescriure un conte popular.
-Utilitzar diferents eines TIC.
-Desenvolupar tant la comprensió oral i escrita com l'expresió oral i escrita.
Aquí tenim els documents per treballar-ho i/o veure-ho en pantalla completa:

dilluns, 23 d’abril del 2012

PER QUÈ SANT JORDI ÉS EL DIA DEL LLIBRE?

L'any 1926, l'escriptor Vicente Clavel Andrés va proposar a la Cámara Oficial del Libro de Barcelona que s'instaurés una Festa del llibre.  Se va proposar dia 7 d'octubre, perquè és la data de naixement de Miguel de Cervantes.
A partir de 1930, se va canviar la data al 23 d'abril, en commemoració de la mort de Cervantes i Shakespeare. Casualment,  a Catalunya aquesta data coincidia amb la celebració de Sant Jordi i la fira de la rosa.
L'any 1995, la UNESCO va declarar el 23 d'abril Dia Internacional del Libro y el derecho de Autor; les raons foren les següents:

  • El llibre ha sigut durant segles el factor més poderós per afavorir l'extensió del coneixement.
  • En conseqüència, tot el que promogui la seva difusió, servirà per desenvolupar una consciència col·lectiva més completa de les tradicions culturals del món i per inspirar una actitud basada en la comprensió, la tolerància i el diàleg.
  • Una de les vies més competents per promoure els llibres és establir un dia del llibre i organitzar actes com fires i exposicions durant aquest dia.
BON DIA DEL LLIBRE!

dimecres, 18 d’abril del 2012

EL GIRADOR DE PÀGINES

Quina feinada per girar (o per no girar?)  una pàgina! Per sort, a nosaltres no ens costa tant, no?


Font: El blog de Miguel Calvillo

divendres, 13 d’abril del 2012

BICENTENARI DELS GERMANS GRIMM



Fa 200 anys que  Jacob i Wilhem Grimm van publicar "Cuentos de niños y del hogar". Tots coneixem Blancaneus, La Ventafocs, Caputxeta vermella, La caseta de xocolata...
Durant anys, els germans Grimm van recórrer els pobles d'Alemanya cercant contes de tradició oral, que després van compilar intentant mantenir la naturalitat dels contes populars.
Clicant sobre la imatge podeu accedir als contes online.

dilluns, 9 d’abril del 2012

APP BOOKS: LLIBRES ENRIQUITS


Els app books són un altre format multimèdia que va més enllà dels llibres de paper i dels ebooks.  Són llibres enriquits que poden dur incorporats vídeos, àudios, així com també la possibilitat d'nteractuar.
De moment, només es pot emprar des de tauletes com iPad i similars, però segurament prest seran accessibles des d'altres suports.
Amb els llibres enriquits es poden afegir entrevistes de vídeo amb l'autor, crear atmosferes musicals o incloure una dedicatòria manuscrita de l'autor.
Encara hi ha pocs llibres en aquest format, en el vídeo ens mostren la promoció a  "La brújula interior".  Quant a llibres infantils, de moment en tenim un de Bat Pat: Superexploradoras 1, En busca de la ciudad perdida; és una rèplica del llibre de paper, amb l'afegit d'il·lustracions animades o de jocs d'agudesa visual que van atorgant punts al lector.

dijous, 5 d’abril del 2012

EL LIBRO INCLINADO

El libro inclinado és una història divertida, rimada i...inclinada. Al llarg de la narració seguirem el descens d'un cotxet de bebé, que va costa per avall atravessant la ciutat, atropellant veïns, guàrdies i botiguers.
El seu autor és Peter Newell i va ser editat per primera vegada l'any 1910.
La darrera edició és de l'any 2007, feta per Thule Ediciones.
ISBN:  978-84-96473-65-2
Aquí tenim una mostra del text:


El carrito de Bobby, cierto día,
cuesta abajo escapó.
La niñera, mientras Bobby reía,
de espanto gritó.
Batía palmas, el bebé risueño,
a limpia carcajada,
mientras corría destrás del pequeño
la niñera angustiada.



dilluns, 2 d’abril del 2012

DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL

Dia 2 d'abril se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil. L'IBBY (International Board on Books for Young People) va triar aquesta data perquè coincideix amb el naixement de l'escriptor danès Hans Christian Andersen.
La finalitat d'aquesta festa és promocionar els bons llibres infantils i juvenils entre els més joves.

L'escriptor Francisco Hinojosa ha estat l'encarregat de difondre un missatge per als fillets/es per a promocionar aquesta celebració; comença així:
"Había una vez un cuento que contaba el mundo entero. Ese cuento en realidad no era uno solo, sino muchos más que empezaron a poblar el mundo con sus historias de niñas desobedientes y lobos seductores, de zapatillas de cristal y príncipes enamorados, de gatos ingeniosos y soldaditos de plomo, de gigantes bonachones y fábricas de chocolate.
Lo poblaron de palabras, de inteligencia, de imágenes, de personajes extraordinarios. Le permitieron reír, asombrarse, convivir. Lo cargaron de significados. Y desde entonces esos cuentos han continuado multiplicándose para decirnos mil y una veces “Había una vez un cuento que contaba el mundo entero…”


Aquí teniu dos enllaços amb pàgines sobre Andersen:
Contes
Contes H.C. Andersen